Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoek aan B- mine: 6de leerjaar

17 april 2023

Op maandag 17 april brengen onze leerlingen van het zesde leerjaar een bezoek aan de B-mine in Beringen. Aan de hand van een geleide rondleiding (“Op pad met de mijnwerker”) zullen ze daar kennis maken met ons rijke mijnverleden.

Met “Op pad met de mijnwerker” treden onze zesdeklassers in de voetsporen van de kompels en krijgen ze de ervaring van een werkdag in de mijn. Onze leerlingen worden ondergedompeld in de helse werkomgeving van de mijnwerkers en ervaren de waarden van vertrouwen, solidariteit en kameraadschap.
De route volgt effectief de werkdag van de mijnwerker. Startend bij de monumentale trap en de betaalzaal, de lockerruimte, de lampenzaal, de bezettingszaal en de materialengang klaar om de ondergrond in te duiken.
Eénmaal terug boven belanden de leerlingen op het spoor van de steenkolen. Door een doorgang op de losvloer en de kolenwasserij krijgen de zesdeklassers inzicht in het industrieel proces van de steenkoolproductie.
De authentieke verhalen van échte mijnwerkers staan hierin centraal en komen dankzij een subtiele scenografie en projecties weer tot leven.

Gegevens

Datum:
17 april 2023